Head Asjad

Ma ei ole kunagi suurem asi köögikata olnud. Kadrinas olles juhtub ikka nii, et vahel tuleb midagi ise süüa teha, aga alati valin ma siis tegemiseks kõige rohkem käpas oleva toidu. Eksperimenteerida ma ei oska ja ega väga ei julge ka, sest mul hakkab alati toidust kahju, kui sellega läheb mitte just  kõige paremini. Kuigi Rihard on alati see, kes ütleb: "Vahet pole, mis asi välja tuleb, ma söön ikka ära!"

Paar head aastat tagasi tõi meile külakostiks mu vanatädi ühed minipitsa (?) moodi snäkid. Ma tegelikult ei ole kursis, kas neil on ka mingi õigem nimi olemas. Kunagi kui ma neid aga oma sõbrannadele mingi sündmuse raamis esimest korda tegin ja nemad mu käest küsisid, mis asjad need on, siis panime neile ühiselt nimed Head Asjad. Lihtne, eks?

Täna hommikul tegin ma neid ühe suure laari, kuna lähme emaga Rakvere Loore Martma kodukontserdile ning võtame need külakostiks kaasa. Sellest täpsemalt juba homme või siis täna õhtul. Mõtlesin oma retseptikest teiega ka jagada. Ma pole kursis, kas Internetis nendest päris retsepti ka on, aga kui on, siis näidake mulle ka. Nende suureks plussiks on see, et neid on väga lihtne teha ja maitsevad ülimalt hästi, ka külmalt. Sobivad ideaalselt niisama näksimiseks või siis külla kaasa võtmiseks. Miinuseks on võib-olla see, et nende kallal nokitsemine värisevate kätega (nagu mul, eks) ajab lõpus juba kopsu üle maksa, sest kui see sinihallitusjuustu tükk ikka 5x järjest taigna pealt ära lendab, siis võite isegi arvata, mis tunde see tekitab. Aga retsept..

VAJA LÄHEB:
(täpseid koguseid ei pane, kõik vastavalt sellele, kui palju on neid soov teha)
  • Pärmi-lehttaigent
  • Tomateid
  • Riivjuust
  • Sinihallitusjuust
  • Pitsamaitseaine

Nõuanded - ühest pakist taignast saab neid väga palju, kirsstomateid on mugavam kasutada kui tavalisi tomateid ning alati on parem kui on riivjuustu rohkem kui vähem (reegel less is more siin ei kehti).

TÖÖKÄIK:
  1. Lõika sinihallitusjuust kuubikuteks (Mida suurem tükk, seda rohkem maitset. Loogiline, eks?)
  2. Viiluta tomatid rõngasteks (Mida suurem tükk, seda mahlasem.)
  3. Rulli tainas taignarulliga õhemaks, seejärel lõika pärmitaignast umbes 3x3cm suurused ruudud
  4. Aseta taignast ruudud ahjuplaadile, lisades iga tüki peale tükk tomatit, sinihallitusjuustu, parajalt pitsamaitseaine mõnusa maitse saamiseks ning lõpuks soovitud kogus riivjuust
  5. Pane ahju 180kraadi juurde umbes 10 minutit. (Paki peal on öeldud 200kraadi, aga see kõrvetab alt taigna mustaks. 180 jätab mõnusaks kuldpruuniks.)
  6. Võta Head Asjad ahjust välja, lase neid veidi jahtuda (sest tomat on räigelt kuum!) ja pista siis kahe käega suhu ja lase hea maitsta. 

"Nothing is impossible. The word itself says "I'm possible!""

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

“Some day people will ask me what is the key to my success... and I will simply say, "good Karma.”

Punastest palsamitest

Kuna tänases Virumaa Teatajas on jälle see teema siis..