Jõulud vol 1: Magusalt vürtsikad mandlid

Mina olen esimest korda oma elu jooksul niiiii hirmsas jõulumeeleolus, et sure või maha. Muidugi päris maha surra pole tegelikult vaja, sest elu on selle jaoks liiga ilus.

Taaskord olen ma "elus esimest korda" lainel ning tänu sellele tegin täna elus esimest korda päris ise maailma kõige paremaid magusaid mandleid. Panen retsepti ka teie jaoks siia kirja, sest nende tegemisel on pange panemis võimalus väga väike. Muidugi, kui Sa neid töö kõrvalt teed ja oled sama hajevil kui mina, siis on Sul tõenäoline võimalus need veidikene ära kõrvetada. Sellepärast pean ma illustreerivaks pildiks kasutama interneti avarustest pärit pilti. Samas! Isegi kui Sa nendest pisikesed mustlased välja suudad teha, siis on maja ikkagi head lõhna täis. Seda ma garanteerin! Lõhn on täpselt selline nagu kõnniks Tallinnas Olde Hansa mandlite leti juurest mööda ehk siis i-m-e-l-i-n-e!

Kuna häid Olde Hansa mandleid on maainimesele nagu mina väga raske kätte saada ja tahes tahtmata on need ka hirmus kallid, siis siin on teile päris ise tegemiseks Olde Hansa lihtsustatud variant. 


VAJA LÄHEB: 

300 grammi terveid mandleid
100 grammi pruuni suhkrut
0,5 teelusikat soola
10-20 grammi piparkoogimaitseainet (olevalt sellest, kui vürtsikaid mandleid soovid)
1 munavalge
2 supilusikat vett

150 kraadini kuumutatud ahju


Sega omavahel kokku suhkur, piparkoogimaitseaine ja sool. Eemalda munakollane ja -valge teineteisest ning klopi munavalge kergelt lahti. Lisa see koos veega kokku segatud kuivainetele. 
Lisa mandlid, sega läbi, tõsta küpsetusplaadile. Rösti mandleid ahjust umbes 30 minutit. Vahepeal käi mandleid segamas.

Seejärel naudi imelist jõuluaroomi toas ja lase aga heal maitsta!


Mõnusat krõbistamist ja olge ikka head lapsed! 
Ja noh, osale ikka loosis ka!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

“Some day people will ask me what is the key to my success... and I will simply say, "good Karma.”

Punastest palsamitest

Kuna tänases Virumaa Teatajas on jälle see teema siis..